De Eerste Kamer heeft ingestemd met de invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2024. Daarmee is deze ingangsdatum definitief.  

Sufficio is er klaar voor! Wat staat er op de planning? 

  • De eerste ontwikkeling van de volledig nieuwe, verbeterde module Sufficio Milieu is afgerond en uitvoerig getest. 
  • We voeren momenteel de laatste aanpassingen door op basis van de testresultaten en laten alle adviseurs uitgebreid kennis maken met de nieuwe module.  
  • Vanaf het najaar verzorgen wij, gefaseerd, de overgang van alle Sufficio Milieu rapporten naar de nieuwe module. 

Veelgestelde vragen over de implementatie

Wat betekent de transitie in Sufficio voor mij (als bestaande gebruiker)? 

We gaan alle Sufficio Milieu rapporten, gefaseerd, omzetten naar een Sufficio Milieu (2.0) rapport. Een deel hiervan gebeurt geautomatiseerd. Maar het grootste gedeelte wordt handmatig door jouw adviseur ingevoerd in de nieuwe rapportage, inclusief eventuele compliance-opmerkingen. 

Groot voordeel voor jou: de Omgevingswet vraagt om (veel) meer verdieping en kent veel uitzonderingen. Dit geeft aan de voorkant meer werk, maar geeft je als eindresultaat de jaren erna een rapportage van nog groter kwaliteits- en detailniveau. 

Mijn auditor vraagt om een plan van aanpak Omgevingswet, wat kan ik hem tonen? 

Komt je auditor binnenkort op bezoek? Hij of zij kan vragen naar het plan van aanpak Omgevingswet. Er zijn verschillende implementatiescenario’s mogelijk, mede afhankelijk van de datum externe audit. Vraag daarom je adviseur naar een maatwerk plan van aanpak.  

Moet ik zelf iets doen voor of na de omzetting? 

Wij verzorgen de volledige omzetting voor je. We hebben op sommige punten wel wat extra informatie nodig vanuit jou. We nemen hierover uiteraard tijdig contact met je op.  

Share This