Prioriteit geven aan wat het meest belangrijk is, dat werkt efficiënt

Veel maatwerkadvies

Onze locaties voor milieuonderzoek in Amsterdam en Barneveld, Eurofins Omegam en Eurofins Analytico, werken met Sufficio RI&E om risico’s te bewaken. Een groot voordeel van Sufficio RI&E is dat, naast het systeem, de jaarlijkse actualisatie door de Sufficio adviseur veel maatwerkadvies oplevert.  Hoewel wij met maar relatief kleine hoeveelheden chemicaliën werken, zijn wijzigingen in bijvoorbeeld CRM-lijsten altijd belangrijk. Alles bijhouden met Sufficio RI&E houdt ons scherp. We weten welke wet- en regelgeving van toepassing is en met welke acties. Ook met Sufficio Milieu krijgen we maandelijkse updates wet- en regelgeving. Dat geeft ons duidelijkheid en dat is voor ons van belang als onderdeel van onze ISO 14001 certificering.

Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Vanuit de branche hebben wij als type B-bedrijf de nodige regels.

Prioritering afgestemd op praktijksituatie

HSE is bij ons de spil tussen Sufficio en onze medewerkers. Beiden spelen een rol in het oppakken van acties. We zijn ons terdege bewust dat we alle uitstaande acties uitvoeren. We stellen daarom in het plan van aanpak binnen Sufficio RI&E organisatie brede prioriteiten. De prioritering van alle acties binnen het systeem helpt ons efficiënt op weg. In overleg met de adviseur stellen we prioriteiten vast, rekening houdend met de praktijksituatie van dat moment.

Weten waar je beter van wordt

Met de RI&E in Sufficio is het goed te herkennen waar we het snelste beter van worden. We werken direct aan ‘laaghangend fruit’ en geven voorrang aan de hoogste risico’s. In ons HSE-beleid speelt naast het goed organiseren van veiligheid ook de status van onze veiligheid een rol. Ons milieu-lab kent namelijk vele protocollen. Voldoen aan wetgeving geldt zowel voor onze fysieke werkomgeving als voor mens en milieu in het algemeen. Alle medewerkers dragen bij aan verantwoord werken en om onze veiligheid te verbeteren is de online RI&E in Sufficio een uitkomst. Informatie is goed gebundeld en het overzicht is fijn en werkt prettig. Zeg je Sufficio tegen inspecterende instanties, dan zit je altijd goed!

 Leer hier meer over het Sufficio Milieu project bij Eurofins.

 

Lees meer

Gerelateerde berichten

Share This