Na een compliance toets weten we precies wat ons ‘huiswerk’ is

Als type C bedrijf verantwoordelijke rol

Vanuit ons hoofdkantoor Evonik Industries in Duitsland bedienen we wereldwijd de markt met meer dan 100 productielocaties. Wij vervaardigen milieuvriendelijke en energiezuinige producten. Onze locatie in Delfzijl produceert Waterstofperoxiden en behoort tot de 400 BRZO bedrijven in Nederland, die onder strenge veiligheidseisen vallen. Als type C bedrijf (IPPC-inrichting) is compliance uitermate belangrijk. Niet alleen willen we vanuit wet- en regelgeving voldoen, maar ook naar onze stakeholders hebben we een verantwoordelijke rol. Voor onze ISO 14001 en 9001 certificeringen bewaken we continu het aantoonbaar ‘voldoen aan’. Zowel naar de Certificerende Instantie als naar het bevoegd gezag is het belangrijk te bewijzen dat je je aan de regels houdt.

Evonik Industries is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties en is bovendien gebonden aan het wereldwijde initiatief Responsible Care om de gezondheid, veiligheid, het milieu en de productverantwoordelijkheid binnen het concern continu te verbeteren.

Proactief optimaliseren van werkprocessen

Met de keuze voor Sufficio Milieu weten we precies wat ons ‘huiswerk’ is. Doel: compliance aan de voor ons geldende wet- en regelgeving. Ook onze voorschriften bewaken we zorgvuldig vanuit Sufficio Milieu. Na de jaarlijkse en volledige toets met de Sufficio adviseur zijn we weer helemaal bij. Sufficio ‘attendeert’ ons daarbij op de belangrijke documenten die nodig zijn als naslagwerk. Dit ervaren we ook met Sufficio Arbo, dat ons veiligheidsbeleid ondersteunt. Bij het actualiseren van onze milieuvergunning hebben we weer gemerkt hoe belangrijk de samenwerking met het bevoegd gezag in onze provincie is. Nu de voorschriften zijn geactualiseerd naar meer “werkbare” voorschriften, optimaliseren we eveneens onze werkprocessen om eraan te voldoen. Vanuit de nieuwe vergunning en onze interne audits maken we Sufficio Milieu completer. De maandelijkse online updates wet- en regelgeving ondersteunen onze proactieve werkhouding.

 

Lees meer

Gerelateerde berichten

Share This