Informatie is onderdeel van ons managementsysteem en op 1 plek terug te vinden

Vliegende start met modern hulpmiddel

Voor onze ISO 14001 certificering hebben we op onze vestigingen in Amsterdam en Barneveld gezocht naar een online systeem. Voldoen aan wetgeving is veranderlijk en vraagt om een modern hulpmiddel. Hierin heeft Sufficio Milieu ons een vliegende start gegeven. Heldere compliance rapportages uit Sufficio geven niet alleen uitleg wat open staat en/of waar je wel of niet voldoet, maar je hebt juist alles bij elkaar. Want voldoen aan wetgeving gaat verder dan alleen het afvinken van een lijstje, hebben we gemerkt. Met ons milieuaspecten register in Amsterdam zijn we tevens van onze eigen lijsten direct overgestapt naar Sufficio MAR, gekoppeld aan Sufficio Milieu. Maar ook als je op nul begint, is werken met Sufficio MAR veel effectiever en efficiënter.

Bij Eurofins Omegam en Eurofins Analytico dragen wij bij aan een gezonder leven en een veiliger milieu. Hierbij vervult onze voortdurende technische innovatie een belangrijke rol.

Controleslag door externe expert

Wij hebben zicht op de status van onze milieubelastende activiteiten. Sufficio Milieu biedt ons echter meer. Je weet direct na de eerste compliance ronde al dat het goed voelt. Als HSE-er ben je bekend met het eigen bedrijf en zie je dingen zoals ze in de dagelijkse praktijk gaan. Met een controleslag door een derde expert werpt dit een andere milieutechnische blik op wat jezelf misschien niet meer ziet. Of dit nu vanuit de Certificerende Instantie is of vanuit de Sufficio adviseur; het is een mooie toevoeging. Dit geldt ook voor Sufficio RI&E waar we zowel in Amsterdam als Barneveld mee werken.

Acties onderdeel van bredere scope

Als je regelmatig het systeem gebruikt, vind je snel terug wat je nodig hebt. Zo worden onze Milieuaspecten direct meegenomen in onze te behalen doelen. Alle openstaande milieuacties zijn daarmee onderdeel van een bredere scope; ons overall-actie-plan binnen de organisatie. Betrokken partijen, facilitair, inkoop en directie hebben hierin ook een rol. We leveren allen een bijdrage aan toekomstige doelen. Zo staat bij ons het CO2-neutraal werken al langer op onze ambitielijst. Ook dit aspect valt onder het voldoen aan wet- en regelgeving en houden wij bij met een systeem. En als het om CO2-reductie of andere energietransities gaat, is dit in Sufficio Milieu weer te borgen. Dit werkt versterkend en bewijst maar weer hoe systemen elkaar aanvullen.

Lees hier meer over het Sufficio RI&E project bij Eurofins.

 

Lees meer

Gerelateerde berichten

Share This