Er zit kracht achter Sufficio en dit staat niet los van handelen volgens ISO 14001

Op basis van 5 pijlers voor veiligheid en milieu

Bij Brand Energy & Infrastructure Services hebben we veiligheid hoog in het vaandel staan. De markt stelt hoge eisen en wij ook: daarom werken we op het gebied van milieu volgens de ISO 14001 norm. Omdat wij continu willen verbeteren, draagt het werken volgens deze norm hier goed aan bij. Maar wij gaan zelfs verder. Wij vertalen de 5 pijlers van Brand; die staan voor continu verbetering op het gebied van veiligheid en milieu, in een gedegen missie, strategie en projectaanpak voor onze veiligheidsprogramma’s. Dit zijn programma’s voor zowel onze interne als externe stakeholders. Voor het voldoen aan onze wet- en regelgeving, werken we met Sufficio Milieu vanuit onze relatie met BMD Advies. Na een eerste implementatiefase op onze locatie in Hoogeveen, hebben we inmiddels 6 vestigingen toegevoegd. Elk met een eigen Sufficio Milieu omgeving, de een wat spannender dan de ander.

Wij zijn een bedrijf met een diversiteit aan diensten zoals, steigerbouw, isolatie, stralen en conserveren e.d. voor onder andere de industrie, offshore en infra.

Toetsen van Globel milieu en arbo-eisen

Vanuit onze Amerikaanse multinational hebben wij ook de verplichting om aan Globel milieu en arbo-eisen te voldoen. Dit werkt in de praktijk mooi twee kanten op. In Europa zijn we op sommige punten al veel verder, het is hier veel strenger. En vanuit Amerika liften we mee op doeltreffende programma’s. Sufficio Milieu en die programma’s versterken elkaar. Om onze vele audits in goede banen te leiden, is het bijzonder waardevol om met Sufficio Milieu te werken. Op vergelijkbare wijze toetsen we onze activiteiten en sparren we met elkaar over wanneer acties nodig zijn. Het dashboard in Sufficio geeft mooi weer wat de status is van uitstaande zaken per vestiging en dat werkt ook weer beide kanten op. Maatregelen die breed in de organisaties nodig zijn, gaan dan ook onderbouwd door naar de directie. Het is meer dan een handvat voor het voldoen aan milieuaspecten. Er zit kracht achter Sufficio en dit is niet los te zien van onze ISO 14001 als het gaat om het inrichten van een managementsysteem.

Lees meer

Gerelateerde berichten

Share This