De inrichting van het systeem sluit precies aan bij de vestigingssituatie

Compliance op één plek en platform

Bij Prysmian Group in Emmen is een pilot geweest voor het implementeren van Sufficio Milieu en Mar. Daarna volgden als snel Delft, Nieuw-Bergen en Eindhoven. Wij hebben een groot aantal ISO-certificeringen waaronder 9001, 14001 en 45001. Voor het voldoen aan wetgeving wilden we dan ook één platform waar alles ineen is ondergebracht. Een plek waar informatie te vinden is om compliance aantoonbaar te maken. Het is onhandig om dit op een ouderwetse wijze met Excellijsten te doen. En dan gaat het nog niet eens over het bijhouden van wet- en regelgeving. Met Sufficio beheren we onze milieuwet- en regelgeving, vergunningvoorschriften en milieuaspecten register. Met Sufficio Arbo inmiddels ook alle van toepassing zijnde Arbo wetgeving.

Dat Sufficio ons de komende tijd op de hoogte houdt van de veranderingen met de komst van de Omgevingswet is bijzonder aangenaam.

Expertise bij elke compliancebezoek

Het voldoen aan wetgeving vergt kennis en ervaring om te weten waar acties liggen en hoe deze uit te voeren. Met Sufficio hebben we niet alleen overzicht in wet- en regelgeving, maar halen de voordelen van een audit door een BMD Advies/Sufficio-expert in huis. Tijdens zo’n externe audit of compliancebezoek ontstaan goede vragen en soms lastige vragen. Dat houdt ons scherp als we nog een ‘gat’ te dichten hebben. Gelukkig houdt Sufficio ons op de hoogte van wijzigingen en komende veranderingen waar we op anticiperen. Elke fabriekslocatie werkt met zijn eigen Sufficio account. Inrichting van Sufficio Milieu en Sufficio Mar sluit geheel aan bij de specifieke situatie waar de lokale HSE-manager verantwoordelijk voor is. Country manager HSE heeft inzicht per vestiging en voor alle vestigingen in Nederland. De informatie uit Sufficio wordt dan gebundeld in de managementrapportage HSE breed. 

 

Lees meer

Gerelateerde berichten

Share This