Automatische updates: slimmer en sneller werken met Sufficio Milieu

Slimmer dan de staatscourant

Wij vinden dat overheden, bedrijven en beleggers een grote verantwoordelijkheid hebben in de transitie naar een klimaatbestendige economie. Bij Aegon hebben we daarom verschillende diensten voor ondernemers die allemaal een link leggen naar waar we zelf voor staan: een beter milieu! En dat begint natuurlijk in eerste instantie bij onszelf. We bekijken dit vanuit de wisselwerking tussen milieuaspecten en energiebesparingen. Dus bijblijven met actuele wet- en regelgeving is een must! We spitten vroeger onder andere de Staatscourant uit, dat was best een workload. Dat houden we vandaag veel slimmer en sneller bij met Sufficio Milieu. Wij ontvangen nu automatisch updates van wet- en regelgeving: we weten wat er verandert en wat dit precies voor ons betekent.

Duurzaamheid is iets wat we committeren naar de overheid. Onze insteek: energiebezuinigingen in de breedste zin van het woord. En milieuaspecten zijn deels ook energieaspecten, wat weer deel uitmaakt van ons ISO 50001 Energiemanagementsysteem. Wij voeren continue energieverbeteringen door. Wij leggen de lat hoger dan het landelijke beleid. Ons doel als Facilitair Bedrijf is om in 2030 6% CO2 reductie (t.o.v. 2018) te willen behalen.

Voorbereid op de Omgevingswet

Sufficio Milieu houdt op alle aspecten al rekening met de komst van de omgevingswet. De omgevingswet kan namelijk impact hebben op hoe we nu lokaal onze energie afspraken hebben gemaakt. Dit komt ook aan bod tijdens de jaarlijkse compliance audit met de Sufficio adviseur. Als lokale autoriteiten eigen beleid hanteren, moet je dat op tijd weten. Als je regelmatig met Sufficio werkt, word je steeds vaardiger met het systeem en loop je de maandelijkse updates door. Met bijvoorbeeld een korte workshop van de Sufficio adviseur zoom je 1-op-1 in op jouw eigen situatie. De corona-omstandigheden hebben naast invloed op arbo als positieve bijvangst een gunstig milieueffect op onze gebouwen gehad. Het thuiswerken heeft onze energiedoelstelling in een versnelling gebracht. Minder bezetting van kantoren betekent simpelweg minder stroom, minder afval en minder papier. Dit zijn positieve milieueffecten. Voldoen aan milieuaspecten in Sufficio Milieu ondersteunt dus indirect ons energiebeleid.

 

Lees meer

Gerelateerde berichten

Share This