Jouw maatwerk register met Sufficio MAR

Met Sufficio MAR heb je een register van alle activiteiten die een verhoogd milieurisico met zich meebrengen binnen jouw bedrijf.  Je pakt hiermee de kans voor een beter milieubeleid aan en maakt daarbij duidelijk wat je doet om risico’s tot het minimum te beperken. Heb je nog geen MAR? Dan stellen wij die voor je op. Heb je al wel een MAR? Dan importeren wij jouw bestaande gegevens via een template in Sufficio MAR. Je vult eventuele zelf ontbrekende gegevens aan, of wij doen dit voor jou. Omdat Sufficio MAR gekoppeld is aan Sufficio Milieu heb je met beide modules een systematische aanpak voor het ‘voldoen aan’. Ook handig als onderdeel van je ISO 14001 certificering.  

 

De voordelen op een rij

Importeren via template

Met alle milieuthema’s in een standaard template, kom je na een import tot een volledig milieuaspectenregister. Een tekortkoming wordt direct zichtbaar.  

Uniformiteit en structuur

Met Sufficio MAR werk je vanuit een uniforme structuur ook vanuit verschillende locaties ofwel beheert door verschillende collega’s. 

Actualiseren van wetgeving

Bij een actualisatie van het MAR toets je jaarlijks in welke mate gewijzigde wetgeving invloed heeft op de milieubelasting van je activiteiten.  

De werking van het MAR

Sufficio MAR is alleen beschikbaar in combinatie met Sufficio Milieu. Door de koppeling vul je alle ‘ leemtes’ op. Je legt vast welke collega verantwoordelijk is voor welke activiteit en je onderhoudt het aspectenregister. Met de maandelijkse updates vanuit Sufficio Milieu borg je direct de actualisatie van de van toepassing zijnde wetgeving op basis van de Omgevingswet in het MAR. Je blijft in beide systemen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heb je jaarlijks een volledige maatwerkservice afgesloten op de MAR, dan beoordelen we de MAR inhoudelijk. Na de jaarlijkse compliancecheck in Sufficio Milieu maak je de MAR ook steeds completer.  

Bij een onderhoudscontract voor Sufficio MAR beoordeelt onze adviseur het MAR inhoudelijk op milieurisico’s en -effecten voor het voldoen aan milieueisen. 

 

Laptop Mar tabel

Blogs en projecten

Share This