Wij hanteren de systematiek van ISO- 45001 met Sufficio Arbo

Praktische informatie en toelichting

Wij zijn niet ISO- 45001 gecertificeerd, maar hanteren wel de systematiek. Dit vereist een systeem dat ons praktisch informeert over de van toepassing zijnde Arbowet en (toekomstige) wijzigingen. Eerder hadden we het gevoel onvoldoende op de hoogte te zijn, want zonder een systematische oplossing heb je geen inzicht. Alsof wij gecertificeerd zijn, hebben we gekozen voor Sufficio Arbo op vier locaties. Onze interne audits zijn een soort veiligheidsrondgangen. De organisatie is zo meer betrokken en de kennis en kunde bouwen we uit. De updates via Sufficio Arbo over geldende wet- en regelgeving houden ons dus op een ander vlak scherp. We zijn blij met Sufficio Arbo omdat de adviseur de Arbowet kent en dat goed en praktisch vertaalt. Simpele uitleg waar je wat mee kan.

Bij VanDrie Groep staat veiligheid op de werkvloer voorop bij alles wat we doen. Daarnaast is onze basis de ISO 22000 voor voedselveiligheid en daar worden strenge eisen gesteld.

Vanuit acties direct weten wat te doen

Voor wat betreft voedselveiligheid en diervoedingsveiligheid zijn wij ook volledig op de hoogte. In combinatie met Sufficio Arbo werken we met de graan ver- en bewerkende industrie RI&E. Een RI&E die precies bij ons past. Acties uit beiden zetten we door naar de verantwoordelijke afdelingen. Zo bouwen we door op wat we ook met Sufficio Milieu doen. Rondgang, rapportage en werken aan compliance. Handig in Sufficio is dat je vanuit een actie direct doorklikt naar een omschrijving in begrijpelijke taal. Je weet wat er wordt verwacht en daarnaast vind je de formulering van de wetgeving zelf. Wat we decentraal ontvangen, bespreken we weer centraal met elkaar. Omdat wij onze medewerkers continu stimuleren om aan hun fysieke en mentale gezondheid te werken, moeten we hen natuurlijk wel de beste werkomgeving bieden.

 

Lees meer

Gerelateerde berichten

Share This