Het is heel prettig om te weten waar onze risico’s liggen

Geen ISO 45001 maar wel BRZO-plichtig

Evonik Peroxide Netherlands BV is gevestigd op het Chemiepark in Delfzijl. Onze activiteiten liggen in het segment Smart Materials. Zoals iedereen weet, zijn er veel regels als het gaat om Arbowetgeving. Onze BRZO vereisten vanuit de Arbowetgeving zijn nog eens extra streng. Daarom zijn wij met een handige en slimme online oplossing gaan werken. Een systeem dat ons helpt bij het aantoonbaar voldoen. Sufficio Arbo ondersteunt ons hierbij. Ook al zijn wij niet ISO 45001 gecertificeerd (dit is niet verplicht voor ons bedrijf), veiligheid staat bij ons op nummer 1. Het bevoegd gezag noemt ons weleens een ‘voetbalclub in de eredivisie’. Wij zijn ‘in control’, met extra aandacht voor de risico’s van onze activiteiten.

Evonik Industries is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties en is bovendien gebonden aan het wereldwijde initiatief Responsible Care om de gezondheid, veiligheid, het milieu en de productverantwoordelijkheid binnen het concern continu te verbeteren.

Onderdeel van totale veiligheidsbeleid

Onze HVK’er (tevens preventiemedewerker) werkt met Sufficio Arbo. Bij de jaarlijkse inspectie is de controle streng en daar bereiden we ons goed op voor. Want werken met gevaarlijke stoffen brengt nou eenmaal zowel Arbo- als milieutechnisch risico’s met zich mee. Dit houden we beheersbaar, overzichtelijk en inzichtelijk in Sufficio Arbo en Sufficio Milieu. Beiden als onderdeel van ons totale veiligheidsbeleid. Het is heel prettig dat wij inzicht hebben waar onze risico’s liggen en nog belangrijker: overzicht. Na een complianceronde weten we waar nog acties openstaan. Het is een momentopname en een continu proces van bijsturen. Dat houdt ons scherp. Sufficio Arbo levert ons belangrijke input voor de managementreview en ons ‘huiswerk’ voor een volgend jaar.

 

Lees meer

Gerelateerde berichten

Share This